kolmapäev, 11. jaanuar 2012

Itaaliapärane kanavorm

Kergelt valmiv vormiroog, mis hoolitseb ahjus enda eest ise. Ja oi, oi kui maitsev :)

Vaja läheb:

1 kg kartuleid
oliiviõli
4 tk kanafilee
2 dl paksem hapukoor
120 g toorsuitsupeekon
200 g kirsstomatid
sool
must pipar
Basiilik (värske)
100 g riivitud juustu
2 dl vahukoor
 Valmistamine:


Lõika kooritud kartulid viiludeks ja lao ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga ning küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Maitsesta kanafileed soola-pipraga ja lõika neljaks. Tõsta igale fileele 0,5 tl hapukoort ja basiilikuleht. Keera pooleks lõigatud peekon filee ümber rulli. Lao fileed kartulite peale, vala üle vahukoorega ning küpseta vormi ahjus 200°C juures veel 20 minutit. Viimaks lao vormile tomatid, raputa peale riivitud juust ja küpseta 10 minutit, kuni see on kollakaspruun.
Enne viimast ahju panekut.
Ja veel 10 minutiks ahju.

2 kommentaari: