neljapäev, 26. mai 2011

Rabarbri-kohupiimavorm

Imelihtne kuum magustoit. Võimaluse korral kasuta peenikesi punase koorega rabarbrivarsi - neid ei pea koorima ning punane värv annab desserdile kauni jume.

Koostis:

400 g rabarbereid
3 sl fariinisuhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli

Peale:

400 g vanilliga kohupiima kreemi
4 sl mandlilaaste
2 tl fariinsuhkrut

Valmistamine:

Kuumuta ahi 220 kraadini.
Pese rabarbrivarred ja lõika väikesteks juppideks. Sega kausis suhkru ja kaneeliga, jaota nelja kuumakindla vormi sisse. Pane kuuma ahju ja lase 15 minutit küpseda ja pehmeneda.
Võta vormid ahjust välja. Tõsta igale portsjonile paar supilusikatäit kohupiimakreemi*, siis supilusikatäis mandlilaaste ja peale pool teelusikatäit fariinsuhkrut.
Tõsta vormid uuesti ahju umbes 5-7 minutiks, kuni mandlilaastud on kuldsed ja suhkur sulanud.
Serveeri soojalt.


Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar