esmaspäev, 21. märts 2011

Meat pie ehk hakklihapirukas killukese tuunikala lisandiga

Tegemist on ausa pirukaga, kus täidist on oi kui palju ja kõhu saab ka ühest korralikust lõigust täis.

Tainas:

200 g kohupiima
0,5 tl soola
1 muna
150 g võid, sulatatuna
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

1 paprika, tükeldatuna
0,5 sibulat, peeneks hakituna
400 g hakkliha
1 sl jahu
1 tuunikalakonserv (õlis)
0,5 muna, lahti klopituna
1 sl hakitud peterselli
2 sl sinepit (maheda maitselist)
soola-pipart

Peale määrimiseks:0,5 muna

Sega omavahel kohupiim, sool ja muna. Lisa sulatatud või. Sega omavahel jahu ning küpsetuspulber ja lisa tainale. Sega kogu mass ühtlaseks. Pane tainas täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Pruunista pannil õlis klaasjaks paprikatükid ja peeneks hakitud sibul, tõsta kõrvale. Samal pannil pruunista hakkliha, kuni punase värvuse kadumiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa jahu, nõrutatud tuunikala ning kuumuta korraks läbi. Tõsta tulelt ning lisa eelnevalt praetud paprikatükid, sibul, muna, petersell, sinep.Vajadusel maitsesta lõplikult soola ja pipraga.

Rulli 2/3 tainast ümmarguseks kettaks ning aseta lahtikäiva 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele, jättes ääred 1 cm ulatuses vabaks. Pane peale täidis ning kata see ülejäänud 1/3 tainakettaga, surudes ääred tainapõhjaga omavahel kokku. Tee noaga peale paar sisselõiget ning määri pealt järelejäänud poole munaga. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures 30-40 minutit.



*Retsept pärineb Kokkama Ragnega blogist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar