kolmapäev, 16. märts 2011

Koorelikööri juustukoogikesed

Alati ei pea tegema suurt kooki, hoopiski
huvitavam ja omapärasem on igale sööjale teha oma portsjonkoogike. Võrreldes suure koogiga on küpsemis- ja jahutumisaeg palju lühem, nii saab kooke pakkuda külalistele juba paari tunni pärast.

Mina sain sellest kogusest 14 juustukoogikest.

Põhjaks:

150 g digestive küpsiseid
70-80 g sulatatud võid

Toorjuustukreem:
300 g toasooja maitsestamata toorjuustu
2 toasooja muna
4 sl suhkrut
5 sl koorelikööri

Küpsised purustada köögikombainis või käsitsi peeneks puruks, lisada sulatatud või ja segada ühtlaseks.

Küpsisepuru jagada võrdselt muffinipesadesse, suruda kergelt põhja külge ja siluda pealt ilusaks.

Toorjuustule lisada suhkur ja munad ning mikserdada ühtlaseks, lisada kooreliköör ja segada läbi.

Igasse muffinipesasse valada võrdselt toorjuustusegu ja koogid tõsta ahju küpsema.

Juustukooke küpsetada 150 kraadides ahjus umbes 20 minutit, kuini toorjuust on küpsenud ja ei ole enam vedel.

Koogid võtta ahjust välja ja lasta 30 minutit jahtuda, seejärel tõsta tunniks külmkappi.

Kui koogid on jäänud vormi külge kinni siis aidata neid terava noaga (mida kasta aeg-ajalt kuuma vette) äärte küljest lahti.

Enne serveerimist raputada üle kakaopulbriga.


*Retsept blogist Head asjad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar