pühapäev, 13. märts 2011

Filotaignast singi-juustuampsud

Filotaigen on imeõhuke nisujahust, veest ja tilgast õlist tehtud tainas, mis on eriti populaarne Kreekas ja Araabiamaades. Mõnikord lisatakse filotainale ka mune, kuid see on pigem erand.
Kuigi seda ei ole saada mitte igast poest, on see suuremates sügavkülmutustes tavaliste lehttainaste kõrval siiski olemas. Ühes väikeses pakis on tainalehti ca 20 ning sellest kogusest saab valmistada 80 imemaitsvat pirukat, mis täidavad ka suurema seltskonna näksimis-soovi.
Mõnus näputöö erinevate ampsude voltimisel on väga rahustav ning täidiste valikul saab fantaasial vabalt lennata lasta. Minu valikuks said seekord singi-juustuampsud.

Täidis:

1 dl (60g) taist sinki
1 dl (60g) juustu
1/4 punast paprikat
1/3 tl pitsamaitseainet
2 tl kohvikoort

Sink, juust ja paprika tükeldada väikesteks kuubikuteks, segada maitseaine ja kohvikoorega.Singi-juustuampsude tegemiseks võtsin 4 taignalehte, iga lehe pintseldasin üle sulatatud võiga. Taigna lõikasin 25 ruuduks. Iga taignaruudu peale tõstsin 1 tl täidist, taignaääred tõstsin kõik täidise kohale üles kokku ja pigistasin kinni. Küpsetasin eelkuumutatud 200 kraadise ahju keskmises vahes 15 minutit.



2 kommentaari:

  1. Et siis nagu neli taignalehte panid üksteise peale? Või neljast eraldiseisvast taignalehest lõikasid ja tegid?

    VastaKustuta
  2. Just, neli taignalehte üksteise peale.

    VastaKustuta