Panna cotta (itaalia keeles "kuumutatud koor") on klassikaline Itaalia dessert.
Vaja läheb:
1 l 35% rõõska koort
150 g suhkrut
2 sl vett
3 tl želatiinipulbrit
2 sl apelsiinilikööri, näiteks Cointreau`d
Valmistamine:
Lase koor ja suhkur kastruliga keskmisel kuumusel keema tõusta. Vähenda kuumust ja keeda segu tasasel tulel umbes kolmandiku võrra kokku, 5 minutit. Samal ajal kalla vesi tassi, lisa želatiin ja jäta 5 minutiks punduma. Võta koor tulelt ning lisa apelsiniliköör ja želatiin, sega ühtlaseks. Kurna kreem läbi tiheda sõela väikesesse kaussi või kannu. Sega juurde riivitud apelsinikoor ja jäta umbes 15 minutiks jahtuma. Vala kreemisegu kuude 180 ml plastvormi ja tõsta vähemalt 6 tunniks külmikusse tarduma. Tõmba panna cotta`d ettevaatlikult vormi küljest lahti ja kummuta taldrikule. Kaunista apelsinilõikudega ja serveeri.
*Kindlasti sulata želatiin kuumavee vannil ja niristades lisa see kreemile, ise samal ajal vispliga pidevalt segades, et želatiin tükki ei tõmbaks.
*Kõige parem on panna cotta`d lahti saada kuumas vees "ehmatades". Lugedes ise ca kümneni.
HEAD NAUTIMIST!!!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar