Pühapäev, 20. veebruar 2011

Martsipanist ja õuntest pakatav hapukoorekook.

Tõeliselt hea ja mahlane leiutis mis kadus laualt lausa imeväel.


Põhi:

4 dl jahu
3 sl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
175 g võid
1 muna



Täidis:

4 õuna
175 g martsipani (Kalevi mandli)
1 tl kaneeli
1 sl fariinisuhkrut

Kate:

2 x 500 g hapukoort
5 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Põhja tegemiseks sega omavahel kuivained. Haki juurde võitükikesed ning muna ja sega kõik korralikult ühtlaseks massiks. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (Ø 22-24cm) põhja ja äärtele (kuna täidist tuleb palju, siis tee koogiäär parajalt kõrge). Pane taigen paariks minutiks külmkappi.

Puhasta õunad ja aseta pooled neist koogitaignale. Puista peale pool martsipanist.
Sega katte ained omavahel ning vala pool segust õuntele. Laota peale ülejäänud õunad ja katte segu.

Küpseta 175 kraadises ahjus ca 50-60 minutit. Jahuta toatemperatuurini enne sööma hakkamist.

Kook tuli tõeliselt mahlane ja parajalt magus.

Head katsetamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar