kolmapäev, 28. juuli 2010

Penned kukeseente ja suvikõrvitsaga.

Kuna mul oli juba tükk-tükk aega isu kukeseente järele siis otsustasin otsida välja eriti hea retsepti mis mind kohe isutama paneb. Niisiis leidsin jällegi väärt retsepti Kätrini kokkamispäevikust. Toit tuli tõeliselt hõrk ja hea, ning ka minu kukeseente isu sai rahuldatud.


Vaja läheb:

Ca 150-200 g pennesid
200g kukeseeni (mina panin 350g)
2 peenikest suvikõrvitsat
100 g merevaiku
2-3 spl piima
praadimiseks õli ja võid
soola, pipart


Keeda pasta rohkes, korralikult soolatud vees "al-dente" - selleks kulub sõltuvalt brändist umbes 11 minutit.
Eemalda suvikõrvitsa pehme keskmine seemneosa ja haki väikestest tükkideks.
Pane pannile natuke õli, lisa sinna 2-3tl võid, lase sulada ning lisa suvikõrvitsatükid. Prae 3-4minutit. Lisa seened ja prae veel 3-4minutit. Lisa merevaik, piim, kui kastet on vaja vedelamaks muuta. Maitsesta soola-piparaga ning lase kaane all 2minutit madalal kuumusel haududa. Lisa kurnanut penned, sega korralikult läbi ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar