Reede, 7. mai 2010

Seene püreesupp.

Juba kaua-kaua aega on elukaaslane soovinud, et teeksin seene püreesuppi. Mina aga pole viitsinud või olen plaaninud muu toidu järgmisele päevale. Nüüd siis võtsin ennast kätte ja tegin lõpus soovitud supi ära.

Hõlpsalt valmivat püreesuppi tasub teha seenesõpradele, mis tuleb kõige maitsvam hilissuvel metsast korjatud puravikega. Soovi korral võib suppi lisada ka maitsestatud sulatatud juustu.

Sellest kogusest saab neli parajat kõhutäit.

400 g seeni - kas šampinjone, austerservikuid või puravikke
1 tk sibul
2 küünt küüslaauku
1 sl võid
1 l vett
6 viilu koorikuga röstsaia
1 tk seenepuljongikuubikut - puravike puhul pole seda vaja
2 dl kohvikoort 10%
soola
valget pipart

Tükelda seened, koori ja peenesta sibul ning küüslauk. Aja paksupõhjalises kastrulis rasv-aine tuliseks. Pane sinna seened, sibul ja küüslauk ning kuumuta väiksel tulel, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Lisa kuum vesi, saiaviilud, puljongikuubik ja maitseained, hauta vaevalt keevana 10 minutit ning eemalda tulelt. Püreesta supp saumikseriga. Lisa kohvikoor, kuumuta uuesti keemiseni ja viimistle maitse. Kõrvale võid röstida saia.Head isu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar