Laupäev, 27. märts 2010

Krõbeda maapähklipõhjaga šokolaadi-trühvlitort.

Põhi:

1 dl heledat siirupit
250 g maapähklivõid, soovitatavalt koos tükikestega

Trühvel:

450 g piimašokolaadi
1 dl vahukoort
1 dl piima

Katke äravõetava servaga küpsetusvormi põhi, läbimõõt umbes 22 cm, küpsetuspaberiga. Ajage siirup kastrulis keema ja segage hulka maapähklivõi. Soojendage segu ettevaatlikult,nii et maapähklivõi sulab, kuid ärge laske keema minna. Võtke kastrul pliidilt ja segage hulka helbed. Peenestage helbeid pisut ja segage, kuni maapähklisegu need täielikult katab. Suruge segu ühtlaselt vormi põhja.


Hakkige piimašokolaad üsna peeneks ja puistake kaussi. Ajage koor ja piim keema ning valage kuum segu šokolaadile peale. Segage köögikombainis või käsimiksriga ühtlaseks massiks ja valage trühvel vormi. Laske külmkapis hanguda, soovitatavalt üleöö.


Head isu.










1 kommentaar:

  1. Mis helbed? Põhja koostisainete juues pole sõnagagi mingeid helbeid mainitud

    VastaKustuta