Teisipäev, 2. aprill 2013

Tummine tomatisupp jahedateks ilmadeks.

Paistab, et see aasta ei tahagi kevad tulla ja talv
 jääb kestma veel tükiks ajaks.
Nii suur igatsus on juba sooja ilma järgi kus ei peaks sisse pakkima nii ennast kui ka lapsi.
Ilmselgelt kui ilm ei anna mulle  sooja siis tuleb ennast ja kogu peret turgutada ühe hea ja sooja supiga.

5-6le

1 sibul
2 porgandit
100 g suitsupeekonit
ca 2 tl peeneks hakitud tšillit
375 g kalkunihakkliha
2 tl paprikapulbrit
2 prk (800g) purustatud tomateid
ca 1,5 l puljongit
1 parmesanikolmnurga ots (ehk nö selg)
200 g pastat

soola, pipart, suhkrut


Haki sibul, viiluta porgandid ning lõika peekon ribadeks. Prae pannil õlis sibulatükid klaasjaks (raputa sibulale peale soola, nii ei lähe see kõrbema), poole praadimise pealt lisa varsseller. Kui varsseller on minutike pannil olnud, lisa peekoniribad, porgandiviilud ning hakitud tšilli.
Paari minuti pärast lisa kalkunihakkliha, prae kuni see kaotab roosaka värvuse. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel sega sisse paprikapulber. Lisa tükeldatud tomatid pannile, sega läbi ning vala juurde kuum puljong. Pista supile juurde parmesaniselg ning lase supil minutike keeda keskmisel kuumusel, maitsesta. Seejärel lisa pasta ning lase supil 10 minutit podiseda ehk seni kuni pasta on pehmeks keenud. Maitsesta lõplikult ning serveeri.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar