kolmapäev, 5. detsember 2012

Kanalaksa riisinuudlitega

Külmad ilmad kohe kutsuvad tegema midagi soolast ja sooja, samas ka miskit nauditavat ja head.
Kes on Tom Kha supi austaja soovitan soojalt teha seda laksat. Siin on mõnus kreemikas kaste, magusat kookospiima, hapukat laimimahla ja veidi vürtsikust.
Kes on veidi laisemad kokad siis teadmiseks neile, et see laksa valmib imekiirelt ning pealekauba on see väga tervislik ja  kerge seedida. :)
Valmib 25-30 minutiga.
Kohandatud blogist tassike.ee

 Vaja läheb:

1 spl rapsiõli
1 keskmine sibul
3 küüslauguküünt
2-3 tl mangu-curry maitseainet
soola
1/2 tl värskelt jahvatatud musta pipart
250 ml kvaliteetset kanapuljongit
3 keskmist kanafileed või 4 kondita kintsu (soovi korral võib asendada tahke tofuga)
300 ml kookospiima
1 laimi mahl
150 g riisinuudleid
1 pakk rohelisi ube (võib asendada nt brokkoli, suhkruherneste või paksoi ehk Hiina lehtnaerisega)


Ettevalmistused (u 5 min)

1) Haki sibul väikesteks kuubikuteks.
2) Küüslauguküüned haki nii peeneks, kui vähegi saad (pastataoliseks massiks) ja pane ühte kaussi.
3) Kanaliha lõika suurteks tükkideks (kui kasutad kintse, eemalda enne ka nahk).
4) Tee/mõõda valmis 250 ml puljongit.

Valmistamine (u 20 min)

1) Kuumuta pannil õli. Prae sibul servadest pruuniks.
2) Lisa küüslaugupasta ja kuumuta u 30 sekundit, kuni tunned küüslaugulõhna.
3) Lisa mango-curry maitseaine,  sool, must pipar ja u 4 sl vett. Kuumuta, kuni vedelik on aurustunud.
4) Lisa puljong, lase keema ja keeda kaane all keskmisel tulel 10 minutit. Vedelik peaks selle ajaga tunduvalt kahanema.
5) Samal ajal keeda riisinuudlid pakil oleva juhendi järgi. Sama tee ubadega.
6) Lisa pannile kana, kookospiimlase keema ja keeda kaane all madalal tulel, kuni kana on valmis (filee puhul u 5 min, sõltuvalt tükkide suurusest).
7) Sega sisse laimimahl, maitse ja vajadusel maitsesta.
8) Serveeri kaussidest või sügavatest taldrikutest. Aseta igaühele veidi riisinuudleid, kana, ube ning kalla kastmega üle.


Head nautimist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar