Mõnusad võiküpsised, mis sisaldavad erkrohelisi pistaatsiapähkleid ning magushapukaid kuivatatud jõhvikaid. Väike vaheldus piparkookidele.
Koostis:
175 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
225 g jahu
75 g soolata pistaatsiapähkleid
75 g kuivatatud jõhvikaid 
 Valmistamine: 
 
            
 Sega või, suhkur ja vanillisuhkur puulusika või miksri abil ühtlaseks. 
Sega juurde jahu, seejärel pistaatsiapähklid ja kuivatatud jõhvikad. 
Suru käte abil ühtlaseks tainamassiks, siis vormi pikaks "vorstiks", 
läbimõõduga umbes 5 cm.
 Keera küpsetuspaberisse või toidukilesse ja pane tunniks ajaks külmkappi (või kuni 3 kuuks sügavkülma).
 Kuumuta ahi 180 C kraadini. Lõika küpsisekang umbes 1 cm viiludeks ja 
laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadise 
ahju keskosas umbes 12-15 minutit.
 Võta küpsised ahjust välja ja lase ahjuplaadil täielikult jahtuda. 
Allikas:
        
        © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
    
 
Ülimaitsvad küpsised olid! Tänud kokale! :)
VastaKustutaPühade ajal kindlasti proovin ise ka teha.
Minu laps krõbistas ka neid isuga. Kindlasti lähevad kordamisele. :)
VastaKustuta