Mõnusad võiküpsised, mis sisaldavad erkrohelisi pistaatsiapähkleid ning magushapukaid kuivatatud jõhvikaid. Väike vaheldus piparkookidele.
Koostis:
175 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
225 g jahu
75 g soolata pistaatsiapähkleid
75 g kuivatatud jõhvikaid
Valmistamine:
Sega või, suhkur ja vanillisuhkur puulusika või miksri abil ühtlaseks.
Sega juurde jahu, seejärel pistaatsiapähklid ja kuivatatud jõhvikad.
Suru käte abil ühtlaseks tainamassiks, siis vormi pikaks "vorstiks",
läbimõõduga umbes 5 cm.
Keera küpsetuspaberisse või toidukilesse ja pane tunniks ajaks külmkappi (või kuni 3 kuuks sügavkülma).
Kuumuta ahi 180 C kraadini. Lõika küpsisekang umbes 1 cm viiludeks ja
laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadise
ahju keskosas umbes 12-15 minutit.
Võta küpsised ahjust välja ja lase ahjuplaadil täielikult jahtuda.
Allikas:
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Ülimaitsvad küpsised olid! Tänud kokale! :)
VastaKustutaPühade ajal kindlasti proovin ise ka teha.
Minu laps krõbistas ka neid isuga. Kindlasti lähevad kordamisele. :)
VastaKustuta