Teisipäev, 18. detsember 2012

Jõhvika-pistaatsiaküpsised

Mõnusad võiküpsised, mis sisaldavad erkrohelisi pistaatsiapähkleid ning magushapukaid kuivatatud jõhvikaid. Väike vaheldus piparkookidele.

Koostis:

175 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
225 g jahu
75 g soolata pistaatsiapähkleid
75 g kuivatatud jõhvikaid

 Valmistamine: 
 
Sega või, suhkur ja vanillisuhkur puulusika või miksri abil ühtlaseks. Sega juurde jahu, seejärel pistaatsiapähklid ja kuivatatud jõhvikad. Suru käte abil ühtlaseks tainamassiks, siis vormi pikaks "vorstiks", läbimõõduga umbes 5 cm.
Keera küpsetuspaberisse või toidukilesse ja pane tunniks ajaks külmkappi (või kuni 3 kuuks sügavkülma).
Kuumuta ahi 180 C kraadini. Lõika küpsisekang umbes 1 cm viiludeks ja laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 12-15 minutit.
Võta küpsised ahjust välja ja lase ahjuplaadil täielikult jahtuda.

Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

2 kommentaari:

  1. Ülimaitsvad küpsised olid! Tänud kokale! :)
    Pühade ajal kindlasti proovin ise ka teha.

    VastaKustuta
  2. Minu laps krõbistas ka neid isuga. Kindlasti lähevad kordamisele. :)

    VastaKustuta