neljapäev, 23. august 2012

Valge šokolaadiga toorjuustukoogikesed.

Alati pole suureks toorjuustukoogi küpsetamiseks põhjust ega ka piisavalt palju inimesi seda söömas. Kuna minu elukaaslane ei ole nii vaimustuses toorjuustukookidest siis mõtlesin teha pisikesed koogid kuumakindlatesse vormidesse. Sellest kogusest sain 4 koogikest.


Põhi:
100 g digestive küpsiseid
50 g võid


Täidis:
1 muna
50 g rafineerimata roosuhkrut
500 g toorjuustu
75 g hapukoort
2 laimi mahl
100 g valget šokolaadi

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Jaota võiga segatud küpsisepuru võrdselt portsjonvormide põhja ja suru tihkeks. Täidise jaoks vahusta muna kergelt suhkruga; jätka vahustamist madalate pööretega ja lisa osade kaupa toasoe toorjuust, hapukoor ja laimi mahl.Sulata vesivannil valge šokolaad (valge šokolaadi sulamiseks piisab 40-45 kraadist, kõrgematel temperatuuridel läheb šokolaad tükki mitte ei sula). Lisa sulatatud šokolaad eelnevale segule ning sega ühtlaseks. Kalla segu portsjonvormidesse. Küpseta vorme vesivannil 150-kraadises ahjus ca 45-50 minutit. Jahuta ja serveeri külmalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar