kolmapäev, 14. märts 2012

Tervitame päikest - Valge šokolaadi ja granadilli vaht



See elegantne magustoit sobib piduliku õhtusöögi lõpetuseks. Karge troopilise maitsega vaht on ideaalseks järelroaks, kui oled enne pakkunud tulist ja vürtsikat Aasia toitu.

Vaja läheb:

250 g jämedalt hakitud valget šokolaadi
180 ml kurnatud granadilli viljaliha + veel pisut serveerimiseks
4 suurt muna, valged ja kollased eraldatud
375 ml 35% rõõska koort
1 sl tuhksuhkrut

Pane šokolaad ja granadilli viljaliha kausiga vaevalt keeva vee kohale ja sega, kuni šokolaad on sulanud ja segu ühtlane. Võta kauss tulelt ja jäta kolmeks minutiks jahtuma. Lisa munakollased ja sega ühtlaseks. Mikserda munavalged suurel kiirusel pehmeks vahuks. Lisa suur lusikatäis munavalgevahtu kreemile ja sega ühtlaseks. Tõsta vähehaaval ülejäänud munavalgevaht kreemiga segi. Mikserda 250 ml koort suurel kiirusel pehmeks vahuks ja lisa ettevaatlikult kreemile.
Jaota vaht lusikaga 4 magustoidukaussi või -pokaali, kata ning lase külmikus vähemalt 3 tundi tarduda.
Serveerimiseks vahusta ülejäänud koor tuhksuhkruga pehmeks vahuks. Tõsta see tähekujulise otsikuga kondiitrikotti. Kaunista portsjonid vahukoorerosettidega ja nõrista peale veel granadilli viljaliha.

Naudi!!!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar