Manhattani toorjuustukook on suussulav, tõeliselt pehme, kerge ja siidise maitsega. Peale selle on
kahekihiline kook veel ka väga kaunis! Serveeri kindlasti marjade või
moosiga, need teevad koogi veel maitsekamaks.
Parim on kook valmis teha eelmisel päeval, sest see peab enne serveerimist jahtuma ja muutub nii vaid paremaks.
Põhi:
12 šokolaadiküpsist (originaalretseptis kasutatakse Digestive küpsiseid)
50 g sulatatud võid
Täidise jaoks:
600 g toorjuustu (mitte light)
85 g suhkrut
3 muna
2 tl vaniljesuhkrut
Kate:
500 g 20% hapukoort
2 sl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 sl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
Pane lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsise-või puru niiskete kätega vormi põhja nii, et tekib ka väike serv koogi küljele. Pane põhi külmkappi tahenema.
Valmista täidis segades kõik ained miksirga madalal kiirusel vahustada. Et kõik korralikult seguneks, peavad täidise koostisosad olema toatemperatuuril!
Vala täidis vormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 35-45minutit, kuni mass on keskelt enam-vähem hüübinud. Et kook ei praguneks, aseta ahju küpsemise ajaks kauss veega.
Valmista kate segades hapukoor ja suhkrud. Vala ettevaatlikult küpsenud koogile ja pista 6minutiks 230kraadisesse ahju.
Keera ahi välja ja lase ahjus tund aega jahtuda. Seejärel lase koogil üleöö jahedas täielikult jahtuda.
Vala täidis vormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 35-45minutit, kuni mass on keskelt enam-vähem hüübinud. Et kook ei praguneks, aseta ahju küpsemise ajaks kauss veega.
Valmista kate segades hapukoor ja suhkrud. Vala ettevaatlikult küpsenud koogile ja pista 6minutiks 230kraadisesse ahju.
Keera ahi välja ja lase ahjus tund aega jahtuda. Seejärel lase koogil üleöö jahedas täielikult jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar