Selle retsepti järgi tulevad tõeliselt hõrgud ja pehmed vastlakuklid.
Kuklid:
2,5 dl leiget piima
25 g pärmi
0,5 tl soola
100 g sulatatud võid
1 muna
400 g jahu
3 spl suhkrut
Täidis:
vahustatud 35% rõõska koort
suhkrut
vanillisuhkrut
Valmistamine:
Lisa leigele piimale suhkruga
vedeldatud pärm ja kuni pool jahust (tainas peaks jääma umbes hapukoore
paksune). Klopi segamini ja lase soojas kohas rätikuga kaetult kerkida,
kuni taina pinnale tekivad väikesed mullikesed.
Sega kerkinud tainale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima.
Kui tainas on kerkinud, siis vormi kuklid. Selleks murra tükike tainast (nii umbes väikese muna suurune tükk), aseta hästi kergelt jahusele töölauale, aseta peopesa kuplina peale (nagu hoiaksid arvutihiirt, aga tainatükk jääb peopesa alla). Nüüd tee peopesaga töölaual väikeseid tugevaid ringe, kuklit kergelt surudes, kuni tainatükk on kenasti siledaks kukliks muutunud.
Aseta kuklid ahjuplaadile ja lase veel kerkida.
Sega kerkinud tainale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima.
Kui tainas on kerkinud, siis vormi kuklid. Selleks murra tükike tainast (nii umbes väikese muna suurune tükk), aseta hästi kergelt jahusele töölauale, aseta peopesa kuplina peale (nagu hoiaksid arvutihiirt, aga tainatükk jääb peopesa alla). Nüüd tee peopesaga töölaual väikeseid tugevaid ringe, kuklit kergelt surudes, kuni tainatükk on kenasti siledaks kukliks muutunud.
Aseta kuklid ahjuplaadile ja lase veel kerkida.
Määri need pealt piima või munaga ja küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on pealt kuldsed.
Võta kuklid ahjust välja ja lase köögirätiku all jahtuda.
Lõika jahtunud kuklitelt tükk pealt ära, täida vahukoorega ja pane äralõigatud tükike õrnalt peale.
HÄID VASTLAID!!!
Retsept mugavdatud nami-namist.
Tuli kange soov lisada üks nipp, kuidas saab kukleid ümmarguseks ;) mina võtan taigna pihku ja siis teise käe nimetisõrmega lükkan peos oleva taigna läbi pöidla ja nimetisõrmest moodustatud augu. Ja tulebki kena pall :) Töö kiire ja korralik ja no minu kuklites on kardemoni ka sees :P
VastaKustutaEx igaühel ole jah omad väiksed nipid kokkamises :)
VastaKustutaIse mõtlesin tükk aega kas panna kardemoni taignasse... ja siiski otsustasin seekord mitte panna :)
Taigna tegemise kirjelduses kardemon täiesti olemas,kuid retseptis antud taignakogusele palju kardemoni lisada ,ei ole.Palju panna?Ootan vastust.
VastaKustuta