esmaspäev, 31. oktoober 2011

Toorjuustu kõrvitsakook

Tõeliselt hõrk ja suussulav kook. Kui aus olla siis ei ole mina tükk aega nii head kooki saanud. Alguses hirmutas mind koogi sees olev kõrvits..... aga uskumatu kui hästi üks kook võib maitsta.


Põhi:

75 g sulatatud võid
225 g kaeraküpsiseid

Täidis:


500 g kõrvitsat, puhastatult ja kooritult
450 g toorjuustu
200 ml rõõska koort (35%)
3 muna
150 g fariinsuhkrut
0,5 tl kaneeli
75 g kreeka pähkleid, peeneks hakituna
50 g suhkrut
2 sl kartulitärklist








Põhja jaoks purusta küpsised peeneks. Sega juurde sulatatud või. Aseta küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22cm läbimõõt) põhja. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.

Lõika kõrvits väiksemateks tükkideks, aseta õliga piserdatud ahjuvormi ning rösti ahjus ca 30 min 180 kraadi juures ehk seni kuni kõrvits on pehme. Seejärel jahuta veidi ning püreesta korralikult.

Sega omavahel püreestatud kõrvits, toasoe toorjuust, rõõsk koor ja munad. Sega omavahel kuivained ja pähklid ning lisa toorjuustu-segule. Vala täidis vormi küpsisepõhjale ning küpseta 175 kraadi juures 50-55 min. Lase koogil avatud ahjuuksega ahjus jahtuda. PS kõige maitsvam külmkapikülmalt järgmisel päeval.

*Minu kook on tehtud pooles koguses.

2 kommentaari:

  1. midagi nii head pole ma eales saanud:)

    VastaKustuta
  2. Ka mina võtsin tükk aega hoogu, et seda kooki teha. Alguses ei julgenud, sest mind hirmutas kõrvits. Nüüd see minu vaieldamatult lemmik kook. :)

    VastaKustuta