Pühapäev, 7. november 2010

Sidrunimaitseline juustukook.

Põhi:

150 g Digestive küpsiseid
75 g sulatatud võid
0,5 tl jahvatatud kaneeli

Täidis:

400 g toorjuustu
1,5 dl hapukoort
1 sl sidrunimahl
2 tl riivitud sidrunikoor
1 tl vaniljesuhkur
1 dl suhkur
2 muna

Purusta küpsised ning sega kaneeli ja sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külma.Vahusta munakollased poole suhkrukogusega helekollaseks vahuks. Munavalged vahusta näpuotsatäie soolaga heledaks tihkeks vahuks. Vahusta omavahel hapukoor ja toasoe toorjuust, ülejäänud pool suhkrust, vanillsuhkur, sidrunist pressitud mahl ja riivitud koor.Vahusta hulka munakollasevaht ja seejärel sega ettevaatlikult sisse valge vaht.Vala täidis vormi ja küpseta 150-kraadises ahjus 1 tund ja 25 minutit või kuni kook on küps. Lase vormis täielikult jahtuda.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar