esmaspäev, 28. detsember 2009

Talupoja kartulipirukas.
























Põhi:
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
125 g võid
3-4 spl külma vett

Täidis:
8 keedetud kartulit
1 sl võid, sulatatuna
1 dl kuuma piima
150 g singitükke
1 muna
soola, pipart

Kaste:
200 g riivitud juustu
2 muna
200 g hapukoort

Põhja jaoks sega jahu, küpsetuspulber ning või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ning sõtku taignaks. Aseta taigen 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja natuke ka äärtele. Eelküpseta 175 kraadi juures 10 minutit.
Valmista täidis: Keeda kartulid ja tambi pudrunuiaga puruks, lisa ülejäänud ained. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta täidis eelküpsetatud põhjale. Raputa üle riivjuustuga ning kata pirukas hapukoore-muna seguga. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit kuni pirukas on omandanud kuldse jume.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar