Tänu sellele supile sain ma uue hoo sisse, et miskit oma blogisse postidada. Viimasest postitusest on juba peaaegu aasta möödas.
Kuna minu pisike meespere soovib suhteliselt tihti suppi saada siis otsustasin, et teen seekord kanasuppi ja täitsa ise, alustades puljongi keetmisest.
Kaua läks aga vaba päev läks ka asja ette, sest supp tuli ÜLI MAITSEV. Tänud Tuulile retsepti eest.
Puljongi valmistamiseks läheb vaja 2 kanakoiba (ca 900 g) või siis võiksem kana.
Pane kana külma vette potti keema (nii et kana oleks üleni veega
kaetud) ja lisa paar loorberilehte, mõned terad terapipart, üks porgand, sibul (mina lõikan veeranditeks), jämedat
meresoola ja meelepäraseid supijuurikaid. (ma kasutasin pastinaaki)
Keeda kana vaiksel tulel, nii et pind vaevu väreleb, ca 45 minutit kuni
tund. Keemise jooksul tekkinud vaht riisu ära. Kurna puljong läbi sõela.
Liha lõika parajateks tükkideks ja aseta kõrvale.
Samal ajal koori ja riivi 1-2 porgandit ja 1 pastinaak.
Haki
1 sibul. Hauta võis või õlis sibul, porgand ja pastinaak veidi läbi.
Rasvaines hautamine annab esmalt ilusa värvi supile, lisaks sellele on
porgandis olevad kasulikud ained kõik rasvlahustuvad, seega on ka toidu
täisväärtuslikkusele ainult kasuks rasvaines läbi hautatud porgand (ja
muud supijuurikad).Aja puljong keema, pane sisse 4-5 kooritud ja
tükeldatud kartulit. Keeda mõni minut, siis lisa õlis hautatud
sibul-porgand ja kalla sisse ka peotäis peenikesi lühikesi
nuudleid. Lase veel keema tõusta ja keeda kuni kõik koostisosad on
pehmed. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri hakitud kanalihatükkide ja värske tilliga.
Head isu.
Allikas: Blogi Ise tehtud. Hästi tehtud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar