pühapäev, 18. jaanuar 2015

Kakao-kirsišarlott


 Rullbiskviit:

4 suurt muna
1,25 dl suhkrut
0,75 dl kakaopulbrit
1 sl jahu


Täidis:

2 dl 35% koort
1 sl suhkrut
2 sl kakaod


Sisu:

1,5 sl želatiini
2 dl 35% koort
1 dl suhkrut
200 g toasooja toorjuustu
2 sl Amarula likööri
kirsse

 1. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks vahuks. Sõelu hulka jahu ja kakao, sega õrnalt läbi ning kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220 kraadises ahjus 10 minutit. Kummuta biskviit suhkruga kaetud küpsetuspaberile jahtuma.

2. Vahusta koor koos suhkruga ning sega hulka kakao. Määri vaht jahtunud biskviidile ja keera rulli.

3. Pane želatiin 0,5 dl külma veega paisuma. Vooderda kauss toidukilega. Lõika rullbiskviit viiludeks ja lao kausi põhja ja äärtele. Vahusta koor suhkruga ning sega toasooja toorjuustu ja likööriga. Kuumuta želatiin kuumal veevannil vedelaks, lase veidi jahtuda ning nirista pidevalt segades vahu hulka. Kalla vaht kaussi ja pista sisse kirsid. Tõsta külmkappi tarretuma.
Kummuta tort vaagnale, soovi korral kaunista.

Head maiustamist!!!



1 kommentaar: