Klassikaline prantsuse magustoit.
1 dl suhkrut
6 dl piima
1 vanillikaun või 1 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut
3 muna
3 munakollast
6 dl piima
1 vanillikaun või 1 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut
3 muna
3 munakollast
Pane 1 dl suhkrut kastrulisse ja kuumuta,
kuni suhkur karamellistub. Tõsta kastrul tulelt, lisa ettevaatlikult 2
sl vett ja sega ühtlaseks. Vala karamell kuude väikesesse
kuumuskindlasse vormi. Kuumuta piim ja vanillikaun keemiseni, tõsta
tulelt ning võta kaun piimast välja. Sega omavahel suhkur, munad ja
munakollased. Vala piim pidevalt segades munasegusse. Lõika vanillikaun
pooleks ning kaabi seemned segusse. Kui kasutad vanillisuhkrut, siis
lisa see nüüd. Vala piimasegu vormidesse ja tõsta vormid ahjupannile,
kuhu vala nii palju sooja vett, et vormid oleksid poolenisti vees.
küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit. Lase pool tundi jahtuda ning
kummuta siis välja.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar