Neljapäev, 7. november 2013

Crème caramel

Klassikaline prantsuse magustoit. 

1 dl suhkrut
6 dl piima
1 vanillikaun või 1 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut
3 muna
3 munakollast











Pane 1 dl suhkrut kastrulisse ja kuumuta, kuni suhkur karamellistub. Tõsta kastrul tulelt, lisa ettevaatlikult 2 sl vett ja sega ühtlaseks. Vala karamell kuude väikesesse kuumuskindlasse vormi. Kuumuta piim ja vanillikaun keemiseni, tõsta tulelt ning võta kaun piimast välja. Sega omavahel suhkur, munad ja munakollased. Vala piim pidevalt segades munasegusse. Lõika vanillikaun pooleks ning kaabi seemned segusse. Kui kasutad vanillisuhkrut, siis lisa see nüüd. Vala piimasegu vormidesse ja tõsta vormid ahjupannile, kuhu vala nii palju sooja vett, et vormid oleksid poolenisti vees. küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit. Lase pool tundi jahtuda ning kummuta siis välja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar