Kuna suvi pole kaugeltki veel alanud siis sai kontidesse soojust lillkapsa supiga ja mahlase õunakoogiga. :)
Vaja läheb:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
1 muna
1 dl hapukoort
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
õunu
2 muna
1 dl suhkrut
200 g ricottat
Taina jaoks vahusta pehme või suhkruga, lisa muna ja vahusta ühtlaseks.
Lisa küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu ning hapukoor ja sega
korralikult läbi. Kata 24-cm lahtikäiva koogivormi põhi
küpsetuspaberiga ja määri serv võiga. Suru tainas vormi põhjale ja paar
sentimeetrit ka servale.
Riivi õunad ja kata tainas ühtlase õunakihiga.
Katte jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks, sega juurde ricotta. Küpseta 200 kraadi juures umbes pool tundi või veidi rohkem,
kuni õunad on pehmed ja kogu küpsetis kenasti valmis.Maitseb hästi
leigest peast.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar