kolmapäev, 22. mai 2013

Mahlane õunakook ja hunnik lillkapsa püreesuppi.

 Kuna suvi pole kaugeltki veel alanud siis sai kontidesse soojust lillkapsa supiga ja mahlase õunakoogiga. :)

Vaja läheb:

100 g võid
0,5 dl suhkrut
1 muna
1 dl hapukoort
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut

õunu

2 muna
1 dl suhkrut
200 g ricottat
 Taina jaoks vahusta pehme või suhkruga, lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Lisa küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu ning hapukoor ja sega korralikult läbi. Kata 24-cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri serv võiga. Suru tainas vormi põhjale ja paar sentimeetrit ka servale.
 Riivi õunad ja kata tainas ühtlase õunakihiga.
 Katte jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks, sega juurde ricotta. Küpseta 200 kraadi juures umbes pool tundi või veidi rohkem, kuni õunad on pehmed ja kogu küpsetis kenasti valmis.Maitseb hästi leigest peast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar