Väga mõnus mahlane kook kus üksteist tasakaalustavad hapu rabarber ja magus kondenspiim.
Põhja jaoks läheb vaja:
200 g jahu
120 g külma võid
1 dl suhkrut
1 munakollane
1/2 tl soola
1 spl külma vett
Võta tainas külmast, suru vormi põhjale ja külgedele ning küpseta 200 kraadi juures ca 7-10 minutit, kuni taina pind on kuivaks tõmbunud. Alanda täidise küpsetamise jaoks kuumus 180 kraadile.
Täidise jaoks läheb vaja:
500 g rabarberit
200-250 g magusat kondenspiima3 munakollast
Vispelda munakollased kondenspiimaga segamini, lisa tükeldatud rabarber ning vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit. Lase veidi jahtuda.
Katte jaoks läheb vaja:
4 munavalget
1,5 dl suhkrut
Vahusta munavalged sidrunimahlaga. Lisa lõpupoole osade kaupa ka suhkur. Vahusta kuni tugeva teravatipulise vahu tekkimiseni. Laota munavalgekiht rabarberikihile ning küpseta 180 kraadi juures, kuni vahu tipud on kergelt pruunikad (7-10 minutit).
Allikas: Tuuli blogi
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar