Teisipäev, 13. aprill 2010

Karvapea kook.

Tainas:
200 g hapukoort
2 muna
200 ml suhkrut (umbes üks klaas)
250 ml jahu (1,5 klaasi)
1 tl soodat

Karvade segu:
400 g hapukoort
2 sl suhkrut

Pumat ehk võõp:
1 sl kakaod
3 sl suhkrut
3 sl piima
100 g võid

Mina tegin valmis kõigepealt vööba kuna see peab tahkuma päris tükk aeg.

Siis segasin kokku kõik taigna koostised. Jagasin taigna kolmeks. Ühele osale lisasin kakaod. Kõik kolm taina osa laotada kolmele erinevale plaadil ja küpsetada 230 kraadi juures niikaua kuni nad on valmis, (Küpsevad suht kiiresti)
Pruun osa lasta jahtuda. Heledad osad lõigata väikesteks neljakandilisteks tükkideks.

Siis tegin valmis nn. karvade segu. Hapukoor ja suhkur tuleb koos vahustada.
Lisada segule nn. karvad ehk siis heledad tükid. Segada näiteks kätega mass läbi. Ei tohi pigistada jne. Et tükid jääksid ikka tükkideks.
Karvad laotada ühtlaselt pruunile põhjale. Peale valada võõp.

Panna külmkappi. Süüa järgmisel päeval kuna siis kook on tõmmanud ja mõnusalt mahlakas.


Minu kook on tehtud kolmes koguses.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar