teisipäev, 3. jaanuar 2012

Astelpaju-kohupiimatort

Kuna käes on haiguste aeg siis oli just paras aeg ühildada kook astelpaju marjadega.

Astelpajumarjad on väga hapud, seega kui soovid magusamat torti, siis lisa rohkem suhkrut. Praeguse suhkrukogusega jääb pealmine kiht üsna hapu.

Põhi:

150 g piparkooke
75 g sulatatud võid

Täidis:

200 g astelpaju marju
800 g kohupiimapastat
2 dl suhkrut
4 dl rõõska koort
12 želatiinilehte

Kate:

200 g astelpaju marju
1-2 spl suhkrut
1 dl apelsinimahla
2 želatiinilehte

Peenesta piparkoogid ja sega sulavõiga. Suru saadud segu 26-cm lahtikäiva koogivormi põhja.


Täidise jaoks püreesta astelpajumarjad ja nõruta läbi sõela, et eemaldada seemned. Sega omavahel kohupiimapasta ja suhkur. Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Kuumuta astelpajupüree keemiseni, soovi korral lisa juurde murakaliköör. Vahusta rõõsk koor ja sega ettevaatlikult kohupiimasegu hulka. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta kuumas astelpajupürees. Lase veidi jahtuda ning sega püree kohupiimasegu hulka. Vala täidis piparkoogipõhjale ja aseta vähemalt paariks tunniks kuni  üleöö külmkappi tarretuma.


Katte jaoks püreesta astelpajumarjad ja nõruta läbi sõela, et eemaldada seemned. Lisa püreele suhkur ja soovi korral murakaliköör. Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Sulata želatiinilehed kuumas apelsinimahlas ja lase hetk jahtuda, enne kui segad astelapajupüree hulka. Vala kate tarretunud kohupiimakihile ning aseta uuesti külma vähemalt 1 tunniks.


*Mina tegin koogi pooles koguses
Allikas: Liisi Blogi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar