See sidrunimaitseline keeks ei ole pakatavalt magus võid hoopiski veidi hapukam ja mõnusalt sidrunine.
Kindlasti tasub keeksi tegemine ise ette võtta, kuna ei ole see liialt keerukas ja kui poes olevate keekside säilivuskuupäeva vaadata siis tulevad lausa külmavärinad peale ja kes suudaks sellist säilitusainete pommi oma lastelegi pakkuda?
Et keeks ahjust tulles nätske ei oleks ja kokku ei kukus siis kõik oleneb koostisosade vahustamisest. Mida rohkem vahus seda mõnusamalt kohevam keeks tuleb.
Vaja läheb:
200 g võid
200g suhkrut
5 muna
0,5 sidruni koor ja mahl
200 g jahu
Glasuur:
2 dl tuhksuhkrut
3-4 spl sidrunimahla
Vahusta toasoe või suhkruga. Eralda munakollased munavalgetest ja lisa
munakollased ükshaaval võivahule. Sega juurde riivitud sidrunikoor ja
mahl ning sõelu juurde jahu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega
õrnalt taigna hulka. Vala tainas võitatud keeksivormi. Küpseta
200-kraadises ahjus 35-40 minutit (kontrolli küpsust tikuga).
Soovi korral kata jahtunud keeks sidruniglasuuriga.
Allikas: Liisi blogi
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar