pühapäev, 20. jaanuar 2013

šokolaadisuflee

Vaja läheb:

2 sl  sulatatud võid
3 sl tuhksuhkrut

Suflee:

150 g tumedat šokolaadi
1,5 sl (25 ml)konjakit
6 sl tuhksuhkrut
4 kergelt klopitud suurt munakollast
6 suurt munavalget


Kuumuta ahi 190 kraadini. Määri neli 180 ml suflee- või portsjonvormi sulavõiga ning puista tuhksuhkruga üle. Raputa liigne tuhksuhkur välja. Pane ettevalmistatud vormid ahjuplaadile.
Suflee:
Sega kuumakindlas kausis šokolaad, konjak ja 3 sl tuhksuhkrut. Pane kauss vaevalt keeva veega kastruli kohale ja kuumuta, kuni šokolaad ja suhkur on sulanud, sega samal ajal mass ühtlaseks. Võta tulelt ja sega sisse munakollased. Mikserda munavalged suurel kiirusel kergeks vahuks. Lisa ülejäänud 3 sl tuhksuhkrut ja klopi tugevaks vahuks. (sellest sõltub suflee kerkimine). Sega üks kolmandik munavalgevahust šokolaadiseguga, seejärel tõsta ülejäänu ettevaatlikult juurde. Kalla sufleesegu vormidesse. Koputa vorme vast tööpinda, et õhumullid välja tuleksid, silu pealt noaselja või splaatliga. Puhasta sõrmega vormide servad. Pane vormid ahjuplaadile. Küpseta. 10-15 minutit või kuni sufleed on korralikult kerkinud.
Serveeri kohe!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar