Palju õnne armas Eesti!!!
Vaja läheb:
1 kg elusad sinimerekarbid
60 g Gorgonzola juustu
Extra virgin oliivõli
10 cl vahukoort
1 tl purustatud küüslauku
2 tl peeneks hakitud šallottsibulat
sellerivars
50 cl kuiva valget veini
1 sl taluvõid
must pipar
sidrun
1 kanapuljongi kuubik
murulauk
mesi
ciabatta sai
VALMISTAMINE:
Kuumuta wok-pann ning vala sinna ekstra virgin oliivõli. Lisa 1 sl
purustatud küüslauku ja 2 sl purustatud šallottsibulat ning prae
klaasistumiseni. Lisa pool tükeldatud sellerivart ning 50 cl valget
veini. 1 sl taluvõid ja 60 g Gorgonzola juustu. Vispelda kuni juust on
sulanud ja alkohol välja keenud. Maitsesta musta pipra ning
sidrunimahlaga. Lisa 10 cl vahukoort ja ½ kanapuljongikuubikut. Kui vein
on liiga happene, siis lisa mett. Saadud kastmesse pane keema 1 kg
puhastatud sinimerekarpe ning keeda kaane all kuni karbid avanevad. Kui
osad karbid jäävad suletuks, siis need tuleb ära visata. Kaunista
hakitud murulauguga ning söö koos krõbeda ciabattaga.
Head isu!!!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar