teisipäev, 13. november 2012

Bruschetta'd tomati ja basiilikuga

Bruschetta on Itaaliast pärit eelroog. See koosneb röstitud saiast, mis hõõrutakse kokku küüslauguga ning süüakse oliivõli, soola ja pipraga. Bruschetta'le võib muidugi lisada erinevaid katteid: tomatit, basiilikut, punast pipart, sibulat, mozzarella juustu jne.
Mõnus vaheldus tavalistele võileibadele.





Bruschetta valmistamine käib nii, et grillil (või ka ahjus grillelemendi all) või grillpannil tuleb röstida itaalia-tüüpi saiaviilud (suureauguline pärmitaignast sai sobib hästi, ciabatta jääb ka väga hea). Rohmakad suured käsitsi lõigatud viilud on kõige ehedam bruschetta algmaterjal.
Saiaviil tuleks kohe ilusti krõbedaks ja pruuniks röstida.
Peale piserda saiaviilule oliiviõli, määri saia pind värske küüslauguga, soovi korral jahvata saiaviilule veel peale soola ja pipart. Haki hästi küps punane tomat üsna rohmakalt suurteks tükkideks. Pane igale saiale paras kogus tomatitükke nahapool ülespoole (kuhjata pole vaja) ning vajuta tomatimahl ja -sisu kergelt saia sisse. Saputa peale veidi basiilikulehti, kas tervena või väiksemaks rebituna. Piserda täiendavalt oliiviõliga ja soovi korral ka värskelt jahvatatud soola ja pipraga. Söö kohe, sest vettinud bruschetta ei ole pooltki nii mõnus kui värskelt valmistet.


Allikas: Ise tehtud. Hästi tehtud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar