kolmapäev, 30. mai 2012

Sametine lillkapsa-püreesupp

Kes ei armastaks suve algust, kui järjest hakkab valmima värske kraam – rabarber, maasikas, kartul, hernes, porgand, ürdid -, nii et on põhjust sammud turule seada. Turg inspireerib! Ühestki “hästivarustatud” poest ei leia iial sellist sortimenti, valikut kui turult! Ka halva muusikatausta puudumine ja värske õhu olemasolu on vaid plussiks. Kindel see, et suviti saab minust turusõltlane! Ja tassin sealt enamasti ära rohkem köögivilja, kui korraga ära jaksaks tarvitada… Samas teeb see ka leidlikuks.

Kuna täna on selline külmavõitu ja vihmane ilm siis ilmselgelt vajas keha kosutust soojast. Niisiis võtsingi ette lillkapsa püreesupi keetmise.

Vaja läheb:

1 keskmine lillkapsas
2 kartulit
0,5 l piima
1 tops toorjuustu või merevaiku
soola - suhkrut
maitseks ja kaunistuseks endale meelepärast, näiteks rohelist pestot, parmesanilaaste, murulauku, rukolat, röstitud päevalilleseemneid

Keeda kartulitükid ja lillkapsaõisikud väheses soolvees pehmeks (ca 20 minutit, lillkapsaõisikud võid lisada kartulist pisut hiljem), lisa piim ning keeda läbi, pane juurde soola ja terake suhkrut, et maitseid paremini esile tuua. Lõpuks lisa merevaik/toorjuust, kuid ära enam keeda. Püreeri supp saumiksriga. Maitsesta vastavalt oma maitsele. Head isu!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar