teisipäev, 18. detsember 2012

Jõhvika-pistaatsiaküpsised

Mõnusad võiküpsised, mis sisaldavad erkrohelisi pistaatsiapähkleid ning magushapukaid kuivatatud jõhvikaid. Väike vaheldus piparkookidele.

Koostis:

175 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
225 g jahu
75 g soolata pistaatsiapähkleid
75 g kuivatatud jõhvikaid

 Valmistamine: 
 
Sega või, suhkur ja vanillisuhkur puulusika või miksri abil ühtlaseks. Sega juurde jahu, seejärel pistaatsiapähklid ja kuivatatud jõhvikad. Suru käte abil ühtlaseks tainamassiks, siis vormi pikaks "vorstiks", läbimõõduga umbes 5 cm.
Keera küpsetuspaberisse või toidukilesse ja pane tunniks ajaks külmkappi (või kuni 3 kuuks sügavkülma).
Kuumuta ahi 180 C kraadini. Lõika küpsisekang umbes 1 cm viiludeks ja laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 12-15 minutit.
Võta küpsised ahjust välja ja lase ahjuplaadil täielikult jahtuda.

Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

esmaspäev, 17. detsember 2012

Piparkoogi juustukook

 Hakkame valmistuma jõuludeks :)

Põhi:

200 g piparkooke
75 g võid


Täidis:

400 g toorjuustu
2 laimi (koored riivida sisse, mahl pigistada samuti)
200 g halvaad
150 g kondenspiima
1 muna
150 g hapukoort
poole sidruni mahl
3 mandariini mahl

Peale:
100 g purustatud piparkooke

Ahjus 150 C juures 50 min ja lasta külmkapis seista 1 öö.

Ilusat jõuluaega!!!

kolmapäev, 5. detsember 2012

Kanalaksa riisinuudlitega

Külmad ilmad kohe kutsuvad tegema midagi soolast ja sooja, samas ka miskit nauditavat ja head.
Kes on Tom Kha supi austaja soovitan soojalt teha seda laksat. Siin on mõnus kreemikas kaste, magusat kookospiima, hapukat laimimahla ja veidi vürtsikust.
Kes on veidi laisemad kokad siis teadmiseks neile, et see laksa valmib imekiirelt ning pealekauba on see väga tervislik ja  kerge seedida. :)
Valmib 25-30 minutiga.
Kohandatud blogist tassike.ee

 Vaja läheb:

1 spl rapsiõli
1 keskmine sibul
3 küüslauguküünt
2-3 tl mangu-curry maitseainet
soola
1/2 tl värskelt jahvatatud musta pipart
250 ml kvaliteetset kanapuljongit
3 keskmist kanafileed või 4 kondita kintsu (soovi korral võib asendada tahke tofuga)
300 ml kookospiima
1 laimi mahl
150 g riisinuudleid
1 pakk rohelisi ube (võib asendada nt brokkoli, suhkruherneste või paksoi ehk Hiina lehtnaerisega)


Ettevalmistused (u 5 min)

1) Haki sibul väikesteks kuubikuteks.
2) Küüslauguküüned haki nii peeneks, kui vähegi saad (pastataoliseks massiks) ja pane ühte kaussi.
3) Kanaliha lõika suurteks tükkideks (kui kasutad kintse, eemalda enne ka nahk).
4) Tee/mõõda valmis 250 ml puljongit.

Valmistamine (u 20 min)

1) Kuumuta pannil õli. Prae sibul servadest pruuniks.
2) Lisa küüslaugupasta ja kuumuta u 30 sekundit, kuni tunned küüslaugulõhna.
3) Lisa mango-curry maitseaine,  sool, must pipar ja u 4 sl vett. Kuumuta, kuni vedelik on aurustunud.
4) Lisa puljong, lase keema ja keeda kaane all keskmisel tulel 10 minutit. Vedelik peaks selle ajaga tunduvalt kahanema.
5) Samal ajal keeda riisinuudlid pakil oleva juhendi järgi. Sama tee ubadega.
6) Lisa pannile kana, kookospiimlase keema ja keeda kaane all madalal tulel, kuni kana on valmis (filee puhul u 5 min, sõltuvalt tükkide suurusest).
7) Sega sisse laimimahl, maitse ja vajadusel maitsesta.
8) Serveeri kaussidest või sügavatest taldrikutest. Aseta igaühele veidi riisinuudleid, kana, ube ning kalla kastmega üle.


Head nautimist!