neljapäev, 26. mai 2011

Rabarbri-kohupiimavorm

Imelihtne kuum magustoit. Võimaluse korral kasuta peenikesi punase koorega rabarbrivarsi - neid ei pea koorima ning punane värv annab desserdile kauni jume.

Koostis:

400 g rabarbereid
3 sl fariinisuhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli

Peale:

400 g vanilliga kohupiima kreemi
4 sl mandlilaaste
2 tl fariinsuhkrut

Valmistamine:

Kuumuta ahi 220 kraadini.
Pese rabarbrivarred ja lõika väikesteks juppideks. Sega kausis suhkru ja kaneeliga, jaota nelja kuumakindla vormi sisse. Pane kuuma ahju ja lase 15 minutit küpseda ja pehmeneda.
Võta vormid ahjust välja. Tõsta igale portsjonile paar supilusikatäit kohupiimakreemi*, siis supilusikatäis mandlilaaste ja peale pool teelusikatäit fariinsuhkrut.
Tõsta vormid uuesti ahju umbes 5-7 minutiks, kuni mandlilaastud on kuldsed ja suhkur sulanud.
Serveeri soojalt.


Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

reede, 20. mai 2011

Küpsisetort

Vaja läheb:




3 pakki küpsiseid

1 pakk toru kohupiima (mina kasutasin maasika oma)

ahjuõuna jogurtit

1 banaan

1 pakk marmelaadi

2 lehma kommi
mahla niisutamiseks
vaarika moosi




Niisuta esimese kihi küpsised. Määri peale kohupiimakreemi ja vaarika moosi ning lõika peale marmelaadi tükikesi.


Niisuta järgmise kihi küpsised. Määri peale kohupiimakreemi ja ahjuõuna jogurtit, lõika peale banaani sektorid.


Niisuta kolmanda kihi küpsised ning määri peale kohupiimakreemi ja jogurtit, lõika peale marmelaadi tükikesi.


Niisuta viimase kihi küpsised ja määri samuti peale kohupiimakreemi ja jogurtit. Peale puistasin küpsise tükikesi, lehmakomme ja lõikasin banaani rõngaid.

Elevandikõrvad kaneelisuhkruga

Mina tegin neid saiakesi kahes koguses kuna need läksid lasteaia heategevus päevale :)

Vaja läheb:

0,5 kg lehttainas
1 dl suhkur
2 tl kaneel (jahvatatud)


Rulli tainas küpsetuspaberil 20 x 40 cm suuruseks ristkülikuks. Sega suhkur kaneeliga. Riputa tainale võimalikult ühtlaselt peaaegu pool kaneeli-suhkrusegust ja patsuta see käega tainasse. Kummuta tainaplaat paberit appi võttes teisele küpsetuspaberile, nii et ülespoole jääb katmata külg. Kata ka see kaneelisuhkruga, jättes 1 sl pealeriputamiseks.

Tõsta seejärel taina mõlemad lühemad servad kokku mõttelisele keskjoonele. Korda sama tegevust veel kord, nii et mõlemal pool keskjoong on neli tainakihti.

Tõsta nüüd ühe poole neli kihti teise poole peale ja vajuta kergelt kokku (nagu suleksid paksu ajakirja). Mähi tainas aluspaberisse ja pane vähemalt pooleks tunniks külma.

Lõika pakist väga terava noa või tainaketta abil 0,5cm paksused viilud ja kata nende mõlemad pooled vähese kaneelisuhkruga. Tõsta koogikesed pannilabida abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes vahele 5 cm paisumisruumi.

Küpseta ahju alumisel siinil 225'C juures 7-8 minutit, pööra siis ringi ja küpseta 5 minutit. Tõsta ükshaaval restile jahtuma.

Põhimõtteliselt võib neid koogikesi valmistada ka teistsuguste täidistega, kuid mitte ükski ei jää nii atraktiivne ja korrektne kui kaneelisuhkruga tehtu. Ülejäänud lisandid kipuvad kihtide vahelt välja vajuma ning kõrbema.

pühapäev, 1. mai 2011

Pühapäevaõhtused kodujuustu-õunapannkoogid

Maitsvad ja mahlased väikesed paksud pannkoogid on mõnuaks vahelduseks tavapärastele pannkookidele. Serveeri kodujuustu, hapukoore või moosiga.

Vaja läheb:

380 g kodujuust
1 suur õun
3 tk muna
3 spl suhkur
1,5 dl jahu
näpuotsatäis soola
kaneel (jahvatatud)
praadimiseks õli

Klopi munad lahti ja sega kodujuustuga. Lisa jahu, sool, suhkur ja kaneel. Koori ja tükelda õunad ning lisa tainale. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Antud kogusest saab ca 20 pannkooki.